perspective pentru femeile negre cu TNBC

perspective pentru femeile negre cu TNBC

Problemele cu inegalitatea socială și cartierele nesigure pot duce la rate mai mari de obezitate în rândul femeilor negre, ceea ce este un factor de risc pentru o serie de cancer, inclusiv TNBC.

perspective pentru femeile negre cu TNBC

Cercetările sugerează că femeile negre au rate de mortalitate mai mari din cauza cancerului de sân decât femeile albe.

Într -un studiu din 2021, cercetătorii au descoperit că femeile negre cu TNBC aveau 28% mai multe șanse să moară decât femeile albe care au primit același diagnostic.

Femeile negre au mai multe șanse să primească un diagnostic într -o etapă ulterioară a bolii decât omologii lor albi. De asemenea, au cele mai mici rate de supraviețuire pentru orice etapă de diagnostic.

Numeroase studii au indicat că atât tratamentul, cât și rezultatele femeilor negre diferă semnificativ de experiența femeilor albe pe toate formele de cancer de sân.

Femeile negre sunt mai puțin susceptibile să primească tratamentul adecvat care se aliniază cu orientările naționale. Același studiu din 2021 a descoperit că femeile negre au șanse mai mici de 31% de a face o intervenție chirurgicală decât femeile albe și au cu 11% mai puțin susceptibile să aibă chimioterapie.

mai mulți factori pot contribui la disparitatea în îngrijirea și tratamentul negru Femei cu cancer de sân. Acestea includ:

 • Racism sistemic
 • Probleme de comunicare cu profesioniștii din domeniul sănătății
 • mai puțin probabil să primească standardul corespunzător de îngrijire
 • Dificultăți în călătoria pentru a accesa îngrijirea
 • Lupte financiare
 • Dificultăți care să -și ia timp liber la muncă

Rezumat

Toți oamenii merită să fie Primiți un standard ridicat de îngrijire pentru a le oferi cea mai bună perspectivă posibilă. Standardul de îngrijire pentru TNBC include o intervenție chirurgicală, chimioterapie și, în unele cazuri, radioterapie.

Deși femeile negre pot avea un risc crescut de TNBC, începerea la tratamentul potrivit poate duce la cele mai bune rezultate posibile. Oricine nu este mulțumit de răspunsul pe care îl primește de la un profesionist din domeniul sănătății ar trebui să ia în considerare căutarea unei a doua opinii, dacă este posibil.

Ce poate provoca dureri de gumă?

Gingiile sunt țesuturi moi, cărnoase, care susțin și protejează dinții. Durerea de gumă poate fi un semn de iritație, infecție sau vătămare a gingiilor și dinților.

Durerea de gumă poate fi adesea un simptom temporar, dar alteori o persoană poate necesita tratament dentar pentru a preveni complicațiile suplimentare asupra sănătății.

În acest articol, discutăm unele dintre cauzele posibile ale durerii de gumă. De asemenea, acoperim tratamentul, remedii la domiciliu, prevenirea durerilor de gumă și când să vedem un dentist.

durerea de gumă poate varia de la o iritație minoră la severă și debilitantă. Unele cauze potențiale ale durerii de gumă includ:

 • Canker Pure: acestea sunt ulcere mici, dureroase, care pot apărea pe gingii. Cauzele plăgilor de canker pot include stresul emoțional, leziunile gurii, un sistem imunitar afectat sau alte afecțiuni de sănătate subiacente.
 • Tăieri sau răni: alimente și obiecte care intră în gură pot provoca uneori reduceri minore sau răniri la gingii și dinți. De asemenea, o persoană poate mușca accidental pe gingii, care poate provoca uneori durere și sângerare.
 • Boala gingiilor: cunoscută și sub denumirea de gingivită, această afecțiune apare atunci când bacteriile se acumulează sub gingii și provoacă inflamație și sângerare. Fără tratament, gingivita se poate transforma în parodontită și poate duce la dinți liberi. Persoanele care fumează prezintă un risc mai mare pentru boala gingiilor decât nefumătorii.
 • Modificări hormonale: fluctuații hormonale, în special în timpul sarcinii, pot determina o persoană să experimenteze umflarea, durerea și sângerarea în gingii.
 • Tehnici necorespunzătoare sau periaj: periajul sau ața prea viguroasă sau frecvent poate provoca sângerarea gingiilor și poate fi dureroasă.
 • Sinuzită: o infecție bacteriană sau virală în sinusuri poate provoca umflarea umflăturii a acesteia Cavitatea sinusală. Unele persoane cu sinuzită prezintă, de asemenea, dureri de gumă și dureri de dinți.
 • Abcesul dinților: o infecție bacteriană în rădăcina unui dinte poate provoca un abces sau un sac plin de puroi. Abcesele dinților pot duce la umflarea gingiilor și la durere. De asemenea, pot fi grave și răspândite în alte părți ale corpului, deci este esențial să vedem rapid un dentist.

Tratamentul

Tratamentul pentru durerea de gumă depinde de Cauza de bază.

Pentru persoanele cu boală gingivale, de exemplu, un dentist poate recomanda curățarea profesională pentru a îndepărta placa și tartrul din gingii. De asemenea, pot prescrie o apă de gură antibacteriană, cum ar fi unul care conține alcool sau clorhexidină, pentru a ucide bacteriile în exces și a preveni acumularea viitoare a plăcii. Reparați pierderea oaselor sau a gingiei pe care le -a provocat starea. Uneori, aceasta poate include grefarea oaselor și țesuturilor pentru a încuraja creșterea țesuturilor noi, sănătoase.

Persoanele cu abcese dinți pot necesita un tratament canal radicular. În timpul acestei proceduri, un dentist va îndepărta pulpa infectată sau țesutul moale în interiorul dintelui, iar abcesul de la rădăcină și apoi va repara și sigila dintele deteriorat.

Durerea gingiilor din cauza sinuzitei scade, de obicei, odată ce Infecția se limpezește. Pentru infecții bacteriene, un medic poate prescrie antibiotice.

remedii la domiciliu

Persoane cu dureri de gumă pe care nu le pot explica ar trebui să -și vadă dentistul pentru o verificare. Cu toate acestea, unele remedii simple la domiciliu pot ajuta la ameliorarea disconfortului. Acestea includ:

 • Gargarea apei sărate. O persoană poate pregăti o gargară amestecând 1 linguriță de sare cu 8 uncii de apă caldă.
 • ulei de cuișor. Aplicarea uleiului de cuișor la gingii poate reduce durerea și umflarea.
 • Medicament pentru durere. Diferenții de durere, cum ar fi ibuprofenul sau acetaminofenul, pot ajuta la reducerea durerilor de gumă.
 • Periajul cu atenție. Periajele dureroase, umflate sau sângerare ale gingiilor ușor.

Evitarea alimentelor care pot irita sau zgâria gingiile pot ajuta, de asemenea, în timp ce se vindecă. Exemple includ:

 • alimente acide, cum ar fi fructe crema dr.derm de citrice și roșii
 • alimente ascuțite sau zgâriate, cum ar fi chipsuri, nuci sau covrigi
 • picant Alimentele, cum ar fi cele care conțin chilis sau alți ardei iute

pentru persoanele cu răni de canker, luând suplimente de vitamine și minerale, cum ar fi fier și vitamina B-12, pot ajuta la reducerea durerilor de gumă.

Prevenirea

Igiena orală bună poate ajuta la prevenirea durerilor de gumă și a altor probleme dentare. Aceasta include:

 • Solicitarea dinților de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor timp de cel puțin 2 minute
 • Flosing o dată pe zi
 • Folosind zilnic o rumă de gură dentară
 • Având verificări periodice cu un stomatolog, cum ar fi la fiecare 6 luni

Dacă o persoană încetează să fumeze, acest lucru poate îmbunătăți și sănătatea gingiilor. Fumatul poate reduce fluxul de sânge la gingii, ceea ce poate afecta vindecarea și poate duce la disconfort.

Când să vezi un dentist

Este recomandabil pentru persoanele cu gumă severă, persistentă sau recurentă Durere pentru a vedea un dentist pentru o verificare.

un dentist poate examina gingiile, dinții și gura pentru semne de infecție, cari de dinți și alte probleme dentare.

O persoană poate De asemenea, doriți să luați în considerare să vedeți un stomatolog dacă durerea apare alături de oricare dintre următoarele simptome:

 • Bredure Breath care nu se îmbunătățește cu periajul dinților
 • Gingii de sângerare
 • Gingii care se retrag
 • dinți liberi
 • Durere atunci când mestecați
 • gingii roșii
 • dinți sensibili

Rezumat

Există multe cauze posibile ale durerii de gumă, inclusiv boala gingiilor, infecții, abcese și ulcerații.

Persoanele cu dureri de gumă pe care nu le pot explica pot dori Luați în considerare să vedeți un dentist pentru un control. Fără tratament, unele cauze ale durerii de gumă pot duce la cariile dinților sau la pierderea dinților.

remedii la domiciliu pentru dureri de gumă includ aplicarea uleiului de cuișor la gingii, clătirea gurii cu apă sărată și evitarea alimentelor iritante.

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Ce poate provoca globulele roșii din urină?

globulele roșii din sânge (RBC) pot fi prezente în urină chiar și atunci când nu sunt vizibile pentru o persoană. Termenul medical pentru RBC în urină este hematuria.

Există două tipuri de hematurie. Unul se numește „hematurie brută”, care apare atunci când o persoană poate vedea sângele în urină. Celălalt tip este „hematuria microscopică”, în care o persoană nu poate vedea sângele în urină, în ciuda faptului că RBC este prezent.

Cu toate acestea, RBC în urină este de obicei un simptom al unei stări de sănătate de bază . Un medic va testa de obicei conținutul RBC în timpul unui test de urină. Apoi vor folosi rezultatele pentru a ajuta la determinarea care ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

Continuați să citiți pentru mai multe informații despre ce RBC în urină ar putea însemna, intervale normale și anormale și rezultatele tipice ale testelor.

Cauze și simptome

Există mai multe cauze potențiale ale RBC în urină, inclusiv:

 • Infecții ale tractului urinar (UTI)
 • infecții cu rinichi sau vezică urinară
 • Pietre de rinichi
 • Exercițiu viguros, care necesită organismului să trimită mult sânge mușchilor
 • Rhabdomioliză, în care mușchii grav deteriorați determină ca substanțele din interiorul mușchilor să se scurgă în sânge
 • sexul sexual care provoacă țesut iritat

De asemenea, unele medicamente pot provoca RBC în urină. Unele medicamente potențiale care pot duce la RBC în urină includ:

 • Dilandatori de sânge

Există, de asemenea, unele afecțiuni cronice care pot duce la RBC în urină . Acestea includ:

 • Boala celulelor secera
 • hemofilie, ceea ce face mai greu coagularea sângelui pentru corpurile unora
 • pe rinichi
 • Cancer de vezică sau rinichi
 • Prostată mărită

În unele cazuri, o persoană poate să nu experimenteze simptome suplimentare ale RBC în urină. Cu toate acestea, unele afecțiuni din lista de mai sus pot provoca, de asemenea, durere, umflare sau febră.

Alte simptome pe care o persoană le -ar putea observa dacă are o afecțiune care provoacă RBC în urină includ:

 • urină care arată roz, roșu sau culoarea ceaiului
 • O necesitate frecventă de a urina
 • Durere sau dificultate în urinare
 • Durere în stomac sau înapoi
 • Picioare umflate, picioare sau glezne

Dacă o persoană observă sânge în urină, ar trebui să vorbească cu medicul cât mai curând posibil.

Cum se măsoară RBC în urină

În majoritatea cazurilor, un medic va descoperi RBC în urină în timpul unei analize urinale. O analiză urinară verifică mai mulți indicatori cheie de sănătate în urma livrării unui eșantion de urină.

Eșantionul ideal folosește metoda „Clean Catch”. Metoda curată de captură implică pornirea fluxului de urină și plasarea cupei de colectare în fluxul mijlociu. Acest lucru ajută la eliminarea oricărei contaminări potențiale din bacterii sau alte substanțe care pot fi în apropierea organelor genitale.

Aflați mai multe despre analiza urinară aici.

În unele cazuri, un medic poate folosi un simplu dipstick pentru a Testați urina pentru sânge. Un dipstick este o bucată de hârtie cu substanțe chimice pe ea. Aceste substanțe chimice reacționează cu diferite substanțe care pot fi prezente în urină. În cazul căutării RBC, un dipstick va transforma o culoare diferită dacă RBC este prezent.

După aceasta, medicul va trimite eșantionul la un laborator pentru testare ulterioară. Personalul de laborator poate oferi mai multe informații despre cantitatea de RBC, precum și orice alte substanțe care ar putea indica o condiție de bază, în urină.

Ce înseamnă rezultatele?

O cantitate foarte mică de RBC poate fi prezentă într -un eșantion normal de urină. De fapt, potrivit Școlii de Medicină Icahn de la Mount Sinai din New York, intervalul normal pentru RBC în urină este de până la patru RBC pe câmp de mare putere.

Cu toate acestea, laboratoare diferite pot avea intervale diferite pentru un rezultat „normal”. Din acest motiv, o persoană poate dori să vorbească cu medicul său despre ce înseamnă rezultatele testelor sale.

Un interval anormal poate indica oricare dintre o serie de probleme potențiale. Unele dintre condițiile posibile includ:

 • Rinichi sau alte probleme ale tractului urinar, cum ar fi o infecție, o tumoră sau pietre
 • Probleme cu prostata
 • Cancer de vezică sau rinichi

Dacă un test relevă că o persoană are RBC în urină, un medic va efectua teste suplimentare. De exemplu, ar putea dori să efectueze:

 • Teste de sânge
 • CT sau scanări RMN, pentru a examina rinichii și tractul urinar
 • O biopsie din rinichi
 • Cistoscopie, în care vor folosi un instrument subțire și flexibil pentru a examina tractul urinar

Un medic va întreba, de asemenea, despre orice alte simptome pe care o persoană le întâmpină care poate indica o stare de sănătate de bază. O persoană ar trebui să discute preocupările cu medicul lor înainte de a furniza un eșantion de urină.

Este, de asemenea, important de menționat că, uneori, un test poate genera o lectură falsă. Acest lucru poate apărea dacă o persoană face testul în timp ce menstruează, de exemplu. În acest caz, sângele poate intra în eșantionul de urină și poate provoca o lectură falsă.

Sarcina

Femeile însărcinate nu ar trebui să vadă sânge în urină. Dacă o fac, ar trebui să -și anunțe echipa de asistență medicală imediat. Dacă furnizează o probă de urină cu sânge în ea, un medic va încerca să diagnostice și să trateze orice afecțiuni de bază.

Deoarece UTI -urile sunt frecvente în timpul sarcinii, cea mai probabilă cauză de sânge în urină este un UTI.

Cu toate acestea, un medic poate efectua teste și poate pune întrebări pentru a exclude alte probleme potențiale.

Rezumatul

RBC în urină poate indica faptul că există o problemă cu tractul urinar. Dacă o persoană descoperă sângele în urină, ar trebui să contacteze furnizorul de servicii medicale.

Dacă un test confirmă prezența RBC în urină, un medic va dori probabil să efectueze teste suplimentare pentru a afla ce cauzează aceasta. Adesea, cauza este tratabilă.

 • Infecția tractului urinar
 • Sânge/hematologie
 • Dispozitive medicale/diagnosticare
 • urologie/ Nefrologie
 • CAT 1

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Ce poate face băutura excesivă pentru aspectul tău? Studiul investighează

noi cercetări publicate în Journal of Epidemiology & Sănătatea comunitară examinează legătura dintre băuturile grele și semnele vizibile ale îmbătrânirii. Acesta este primul studiu prospectiv de acest fel.

Cercetători din daneză conduși de Dr. Janne S. Tolstrup-de la Institutul Național de Sănătate Publică de la Universitatea din sudul Danemarcei din Odense-și-a propus să investigheze Legătura dintre băutul greu și fumatul și semnele vizibile ale îmbătrânirii.

După cum explică autorii studiului, semnele vizibile ale îmbătrânirii sunt adesea un bun indicator al vârstei biologice a unui individ. Semnele vizibile ale îmbătrânirii sunt susceptibile de a indica o sănătate precară.

Deci, Dr. Tolstrup și echipa ei s-au concentrat pe patru astfel de semne: chelie de model masculin, cute de autoritate, așa-numita Arcus corneae și un semn numit Xanthelasmata .

Arcus corneae, uneori cunoscut sub numele de arcus cornean, este un inel alb sau gri care începe să se acumuleze în marginea corneei cuiva. Cu excepția cazului în care o problemă congenitală prezentă la naștere, afecțiunea este mai frecventă la adulții în vârstă. Uneori poate fi un marker al colesterolului ridicat, sau chiar poate prezice boala coronariană.

xanthelasmata este termenul medical pentru plăcile gălbui care se formează peste sau în jurul pleoapelor unuia. Depozitele grase pot fi un semn de colesterol ridicat.