Dacă acest lucru nu funcționează, frecați ușor urechile bebelușului.

Dacă acest lucru nu funcționează, frecați ușor urechile bebelușului.

Aveți la dispoziție o mulțime de jucării. Împărtășirea nu este un concept pe care copiii de 1 an îl înțeleg, dar puteți începe să îl predați.

Bebelușul tău va prefera anumite persoane față de altele acum. Poți să-i vezi devenind timizi sau anxioși în preajma străinilor și agățandu-se de tine când încerci să pleci. Vor trece atât anxietatea de străin, cât și de separare. Deocamdată, fii înțelegător față de grijile bebelușului tău. Când trebuie să ieși, fă plecarea cât mai rapidă și nedureroasă posibil și asigură-ți copilul că te vei întoarce curând.

A continuat

Un an de reper pentru bebeluși: Primii pantofi pentru bebeluși

Acum că copilul tău poate începe să meargă, este timpul să te gândești să cumperi prima pereche de pantofi pentru bebeluși. Deși ați putea fi tentat să căutați cei mai drăguți pantofi de pe raft, confortul și potrivirea sunt cele mai importante priorități pentru prima pereche de pantofi a bebelușului dvs. Mergeți la un magazin specializat în încălțăminte pentru copii și cereți unui agent de vânzări să măsoare picioarele bebelușului dvs. Cauta:

Material moale, ușor, respirabil Tălpi cu mânere din cauciuc pentru a preveni alunecarea Suficient spațiu în pantofi pentru ca picioarele bebelușului să crească

Probabil că va trebui să mergi din nou la cumpărături de pantofi în 2 sau 3 luni, deoarece picioarele bebelușului continuă să crească.

Sfaturi pentru cea de-a 12-a lună a bebelușului tău:

Copiilor de un an le place să exploreze. Oferiți o mulțime de oportunități de explorare în siguranță umplând dulapuri cu recipiente Tupperware, linguri de lemn și teluri care nu se pot sparge sau punând articole mari, cu textura diferită, într-o cutie. Folosește un „nu” ferm atunci când ceva este interzis și redirecționează atenția copilului tău. Dacă copilul tău este un alpinist bun, gândește-te să scoți barele de protecție din pătuț și să arunci acum salteaua pentru pătuț, astfel încât să nu se ridice și să nu cadă peste balustrada pătuțului. La vizita de un an, verificați cu medicul pediatru pentru a vă asigura că bebelușul este la curent cu toate vaccinurile. Asigurați-vă că casa este încă protejată pentru copii, cu scările închise, fără cabluri oarbe atârnând acolo unde copilul poate ajunge la ele, oale și vase puse la loc de marginile blatului și produse de curățare de uz casnic la îndemână. Țineți ușile de la baie și ușile dormitorului închise Asigurați-vă că bebelușul este într-un scaun auto orientat spre spate. Academia Americană de Pediatrie nu recomandă deloc „timpul pe ecran” copiilor sub 18 luni, în afară de conversațiile video cu rudele. Studiile au arătat că televizorul la această vârstă poate afecta negativ dezvoltarea limbajului copilului, abilitățile de citire și chiar poate contribui la probleme cu somnul și atenția. Referință medicală WebMD Analizat de Renee A. Alli, MD pe 14 iunie 2020

Surse

SURSE:

Curtis, G. și Schuler, J. Primul an al bebelușului dvs., săptămână de săptămână, De Capo Press, 2005.

Kleigman, R., Behrman, R., Jenson, H., Stanton, B., editori, Nelson Manual de Pediatrie, Ediția a XVIII-a, Saunders Elsevier, 2007.

Jennifer Shu, MD, Grupul Medical pentru Copii, Atlanta; coautor, Mergi acasă cu nou-născutul tău.

Kidshealth.org: „Hrăniți-vă copilul de 1 până la 2 ani”, "Comunicarea și copilul dvs. de 1 până la 2 ani," "Învățați, jucați-vă și copilul dvs. de 1 până la 2 ani;" și "Introducerea copiilor mici în muzică."

Huggins, K. și Ziedrich, L. Ghidul de înțărcare al mamei care alăptează. Harvard Common Press, 2007.

Academia Americană de Pediatrie: „Scaunele de siguranță pentru mașini: un ghid pentru familii 2009”, "Unde stăm: timpul pe ecran," "Copii sănătoși, copil mic: 1 până la 3 ani," "Zero până la trei, 12 până la 15 luni: dezvoltarea copilului dvs.," "Dezvoltare socială: copii de 1 an."

CDC: "Repere importante: copilul dumneavoastră până la un an."

HealthyChild.org (Academia Americană de Pediatrie):  "Evaluarea întârzierilor de dezvoltare," "Dezvoltare cognitivă: copil de un an," "Etape de dezvoltare: 12 luni," "Dezvoltare emoțională: copil de un an," "Dezvoltarea limbajului: copil de un an."

Hill, M.D., David L., "De ce să evitați televizorul pentru sugari și copii mici."

Clinica Mayo: "Diagrama de dezvoltare a copilului: reperele preșcolare."

Picior ortopedic american & Societatea gleznei: "Cum să alegi încălțămintea pentru copii."

Asociația Medicală Podiatrică Americană: "Ce ar trebui să știți: sănătatea picioarelor copiilor."

Copii sănătoși: "Abilități pentru mâini și degete: copii de 1 an," "Mișcare: 8 până la 12 luni."

Călătoria cu avionul poate fi un exercițiu de răbdare. Adăugați un bebeluș, cu toate echipamentele în plus, scutece de schimbat și plâns pentru a se calma, și devine și mai dificil.

Meg Collins, autoarea cărții electronice Zburând cu copilul, oferă acest sfat pentru a ajunge la destinație cu mintea intactă.

Adu un scaun auto. Acesta este un articol de călătorie fără de care nu poți. Vă face să vă duceți copilul de la mașină la aeroport pentru a-ți lua avionul într-o clipă.

"Scaunele auto sunt portabile, așa că le puteți pune într-o mașină sau într-un scaun de avion," spune Collins.

De asemenea, îl puteți prinde în cărucior umbrelă – tipul pe care Collins îl recomandă pentru călătorii, deoarece este ușor și portabil în timp ce vă deplasați prin terminalele aglomerate ale aeroporturilor.

Deși bebelușul tău zboară gratuit în poală, aceasta nu este cea mai sigură cale de a merge. Administrația Federală a Aviației spune că brațele unui părinte nu oferă o protecție adecvată în timpul turbulențelor. Cel mai bun loc pentru bebelușul tău este legat într-un scaun auto. Asigurați-vă că scaunul dvs. de mașină poartă un autocolant care arată că este aprobat pentru utilizare atât în ​​vehicule cu motor, cât și în avioane.

Planificați mesele. Apoi, gândiți-vă să vă hrăniți copilul. "Alăptarea este… cel mai ușor lucru de făcut pentru că poți doar să alăptezi în avion," spune Collins. Împachetează o acoperire pentru a oferi intimitate ție și bebelușului tău.

Hrănirea cu formulă devine puțin mai dură. Pentru a economisi spațiu atunci când împachetați, Collins spune că aduceți o singură sticlă cu mai multe căptușeli de unică folosință în loc de multe sticle. Dacă utilizați o formulă lichidă, Transportation Security Administration vă permite să aduceți mai mult de 3,4 uncii de lichid permise în mod normal prin securitate. Amintiți-vă, formula care este prefabricată poate dura doar 1 oră la temperatura camerei.

Formula sub formă de pudră este mai portabilă, dar va trebui să-i cereți însoțitorului de bord apă caldă pentru a o amesteca odată ce sunteți la bord. Asigurați-vă întotdeauna că apa nu este prea fierbinte — testați-o pe interiorul încheieturii mâinii.

Ușurează schimbarea scutecelor. Luați cu el un kit de schimbare a scutecelor, un accesoriu pliabil care conține scutece, șervețele și un tampon care va transforma orice suprafață — chiar și poala dvs. – într-o stație de schimbare a scutecelor.

A continuat

Ține-ți copilul la program. Încercarea de a calma un bebeluș care țipă în mijlocul strălucirii colegilor tăi este stresant. O cheie pentru a evita o astfel de scenă este să-ți ții copilul în programul de somn.

"Când copiii obosesc cu adevărat, încep să se topească," spune Collins. Indiferent dacă vă aflați în terminal sau în avion, așezați copilul în marsupiu la ora stabilită.

Pentru a combate plictiseala, Collins sugerează să aduci câteva jucării pe care copilul tău nu le-a văzut până acum. Noutatea îi va spori capacitatea de atenție.

Decolările și aterizările sunt momentul potrivit pentru plâns, deoarece urechile bebelușilor sunt mai sensibile la schimbările de presiune. Coborârea poate fi deosebit de dureroasă. De îndată ce pilotul anunță că ești pe cale să cobori, oferă-i copilului un biberon, un sân sau o suzetă pentru a scăpa de presiunea urechii. Dacă acest lucru nu funcționează, frecați ușor urechile bebelușului.

Găsiți mai multe articole, răsfoiți problemele din trecut și citiți numărul actual al "Revista WebMD."

Revista WebMD – Caracteristică Examinat de Hansa D. Bhargava, MD pe 19 august 2014

Surse

SURSE: 

Academia Americană de Pediatrie: "Zburând cu copilul." 

FAA: "Siguranța copiilor." 

Meg Collins, editorul Lucie’s List: A Survival Guide for New Moms; autor, Zburând cu copilul, Edamommy Publishing, Inc., 2013.

TSA: "Călătorind cu copii."

Luați în considerare povestea emoționantă a cordonului ombilical al bebelușului dvs. Timp de nouă luni a servit cu fidelitate drept colac de salvare a copilului tău. I-a oferit oxigen, nutrienți, viața însăși.

Acum — uitat, neapreciat, neiubit — abia așteptați să se învețe ca o stafide și doar pleaca. Așadar, înainte de a discuta despre îngrijirea sa, ce zici de o mulțumire sinceră și recunoscătoare cordonului ombilical al bebelușului tău pentru munca bine făcută.

Tăierea cordonului ombilical

După ce cordonul este tăiat, https://produsrecenzie.top/ veți vedea un ciot gelatinos cu trei vase mici de sânge în mijloc. Deoarece nu mai există o cantitate de sânge care să-l hrănească, ciotul cordonului ombilical va începe să se usuce și să se ofilească. În una până la trei săptămâni (șase săptămâni este recordul Dr. P), se va desprinde complet, lăsând adorabilul buric al bebelușului tău ca singura dovadă a existenței sale trecute (Dr P nu va discuta dacă Adam avea buric).

Îngrijirea ciotului cordonului ombilical

Infecția zonei din jurul ciotului cordonului ombilical este principala preocupare. Pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor:

Păstrați cablul curat. Deși obișnuiam să recomandăm spălarea cu alcool, studiile au arătat că nu ajută cu adevărat și poate încetini căderea cablului. Curățarea blândă cu apă și săpun este bine. Păstrați cablul uscat. Țineți pliul superior al scutecului întotdeauna sub șnur. Uscați cablul cu o cârpă dacă se udă și după băi. Unii furnizori de servicii de pediatrie recomandă doar băi cu bureți până când cordonul cade. Alții spun că o baie completă este bine, atâta timp cât cordonul este bine uscat după aceea. Deoarece nu există studii științifice care să susțină oricare dintre pozițiile, urmați sfaturile furnizorului dumneavoastră de pediatrie.

De asemenea, puteți observa că copilul dvs. este un "outie." Aceasta poate fi o hernie ombilicală, ceea ce înseamnă că zona din jurul buricului iese din cauza mușchilor slabi din jurul ombilicului. Acest lucru nu provoacă niciodată durere sau probleme și adesea dispare de la sine. (FYI: Încercarea de a o repara prin lipirea unei monede peste ea este, din păcate, o poveste de soții bătrâne).

După ce snurul cade, s-ar putea să vedeți un pic de țesut scraggly în buric. Acesta poate fi un granulom ombilical, care este o creștere inofensivă a țesutului de care medicul dumneavoastră pediatru poate scăpa cu ușurință.

Când să vă faceți griji

Contactați furnizorul dumneavoastră de pediatrie cât mai curând posibil dacă apar semne de infecție:

Drenaj gălbui, puturos (= puroi) Roșeață în jurul ombilicului Tandrețe la atingere Febră Dacă există scurgeri persistente și umflături după ce a căzut cordonul.

Ai nevoie de o idee grozavă de cadou pentru un baby shower? Luați în considerare certificatele cadou pentru servicii care pot ajuta la asigurarea sănătății copilului. Puteți acoperi costurile implicate în efectuarea screening-ului nou-născutului pentru boli rare. Puteți chiar ajuta la plata pentru depozitarea sângelui din cordonul ombilical al bebelușului, care poate fi folosit în tratarea anumitor boli.

Povestea unei mame arată cât de important poate fi acest lucru.

Când Joshua Hammer s-a născut prematur, în urmă cu patru ani, totul la el părea în regulă. Apoi, o săptămână mai târziu, părinții lui și-au dat seama că lucrurile nu erau în regulă. "Era letargic, nu răspundea — l-am dus la spital în aceeași zi," spune Sandi, mama lui. La mai puțin de 24 de ore mai târziu, Joshua era în comă.

Au mai trecut patru zile înainte ca medicii să cunoască diagnosticul — boala urinei cu sirop de arțar (MSUD), o afecțiune rară, dar adesea fatală. Copilul trebuie să primească tratament în decurs de 12 până la 14 zile de la naștere. Boala se caracterizează prin creșterea aminoacizilor din sânge; consecințele pot include scăderea zahărului din sânge, convulsii, vărsături și apetit scăzut și întârzieri ale dezvoltării mentale și motorii.

Pentru Sandi și Seth Hammer, a fost o introducere înfricoșătoare în lumea screening-ului nou-născuților. La acel moment, New Jersey cerea ca sugarii să fie testați pentru doar patru tulburări metabolice — fenilcetonurie, hipotiroidism, galactozemie și anemia secerată.

Iosua a trăit. "Dar a avut un început foarte, foarte greu," spune mama lui WebMD. Al doilea fiu al ei, Matthew, a primit tratament timpuriu pentru MSUD — iar acum există o lume de diferență între cei doi frați. "Joshua are probleme neurologice. Este internat mai mult în spital. Nu se întoarce ușor. Putem vedea efectele diagnosticului întârziat."

De fapt, nou-născuții sunt vulnerabili la aproape 50 de tulburări grave, spune Edwin Naylor, PhD, președinte al Neo Gen Screening, Inc., o companie privată care este specializată în testarea extensivă a nou-născuților.

Unele dintre aceste tulburări sunt moștenite, dar cele mai multe nu sunt, spune el.

Toate statele efectuează în mod obișnuit screening-ul nou-născutului pentru câteva tulburări metabolice comune. Dar părinții devin din ce în ce mai preocupați de tulburările mai puțin frecvente, dar mortale, inclusiv fibroza chistică, spune Naylor pentru WebMD. Fibroza chistică este o afecțiune genetică și poate fi diagnosticată prin detectarea cantităților crescute de sare în transpirație. Poate provoca anomalii în plămâni și sinusuri, în tractul gastrointestinal și în fertilitatea la bărbați.

A continuat

O mână de servicii similare de screening pentru nou-născuți au apărut în toată țara, inclusiv Centrul Medical al Universității Baylor din Dallas, Clinica Mayo din Rochester, Minnesota și Spitalul de copii din Colorado din Denver.

Când screening-ul se face în primele zile ale vieții unui sugar, acesta permite un tratament timpuriu care fie previne moartea, fie cel puțin îmbunătățește rezultatul copilului, spune Naylor pentru WebMD. Dacă nu există tratament pentru tulburare, familiile pot primi consiliere genetică pentru a le ajuta să facă planuri.

Serviciul de screening este economic – aproximativ 50 USD pentru fiecare copil. Unele spitale au aranjamente contractuale cu aceste servicii de screening și le oferă la un tarif redus.

În loc să arunce cordonul ombilical, mulți părinți aleg să se preleze sânge din cordon și să fie depozitat. Doar o mână de companii private oferă acest serviciu de conservare a sângelui din cordonul ombilical.

Sângele din cordonul ombilical este o sursă foarte bogată de celule stem, spune Michael Lill, MD, director medical al programului de transplant de os și măduvă al Cedar-Sinai Medical Center. El este, de asemenea, director medical al Băncii de sânge din cordonul ombilical la California Cryobank, Inc., o companie specializată în stocarea sângelui din cordonul ombilical și a spermei.

Cryogenics Laboratories, Inc., este o altă companie din California care oferă acest serviciu.

Este un fel de poliță de asigurare biologică, așa cum explică Lill. Celulele stem sunt celule imature care au potențialul de a se dezvolta în alte tipuri de celule. Ele pot fi folosite în locul măduvei osoase pentru transplanturi și au multe mai multe aplicații posibile de tratament, spune el pentru WebMD.

Potențialul vast al celulelor stem determină entuziasmul pentru stocarea sângelui din cordonul ombilical, spune Lill. "Datele timpurii [sunt] foarte promițătoare. Există credința că celulele stem din sângele din cordonul ombilical ar fi folosite pentru a trata bolile de inimă, insuficiența hepatică, chiar și pentru a transforma celulele stem în neuroni pentru a trata boala Parkinson." spune el pentru WebMD. În funcție de potrivire, un alt membru al familiei ar putea folosi și sângele din cordonul ombilical al copilului.

După ce sângele este primit la criobancă, acesta este înghețat în azot lichid, la fel cum este înghețat sperma. "Nu există niciun motiv pentru care aceste celule nu ar trebui să fie viabile timp de zeci de ani," adaugă Lill.

A continuat

Există o taxă de configurare inițială (aproape 800 USD la Cryobank), apoi o taxă anuală de întreținere (Cryobank percepe 85 USD).

"Îi cerem mamei să se înscrie la noi mai întâi — ca în orice registru de cadouri — apoi prietenii sună și li se trimit certificate cadou, ei sau lor," spune Julie Levis, un purtător de cuvânt al Cryobank. "Poate fi o surpriză pentru mamă, poate un cadou de la un bunic care plătește totul. Putem face actele mai târziu."

Caracteristica WebMD Examinat de Brunilda Nazario, MD la 27 decembrie 2002

Surse

SURSE: Sandi Hammer â??¢ Edwin Naylor, PhD, NeoGen Screening, Inc. â??¢ MichaelLill, MD, și Julie Levis, California Cryobank â??¢ Caracteristică WebMD: "Banca pe cordonul ombilicalSânge."